Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، یک عده فقیر و مقروض به واسطه یک بازی در شرایط مسابقه قرار می‌گیرند و همه به جز یک نفر کشته می‌شوند. صحنه‌های خشونت بار کشته شدن این افراد با تیر و تفنگ و کلت، درآوردن اعضای بدن و قاچاق آنها، صحنه‌های خشونت آمیز جان کندن و در نهایت هم هیچ چیزی که دست مخاطب را نمی‌گیرد، چیز‌هایی است که در سریال کره‌ای بازی مرکب این روز‌ها در همه فضای مجازی به طور رایگان و بالاخص در پلتفرم‌های داخلی ایرانی، چون «نماوا» و «فیلمیو» دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا در یک میهمانی شرکت کرده بودم و بچه‌های کودک و نوجوان در آنجا با هم در حال صحبت بودند که بلند بلند می‌گفتند، سریال کره‌ای بازی مرکب را دیدید و همه تایید می‌کردند و با خوشحالی صحنه‌های مختلف کشته شدن و جان کندن افراد را برای هم تعریف می‌کردند و من از تعجب مانده بودم که این بچه‌ها با دیدن این صحنه‌ها چطور خوشحال هستند و چقدر با لذت از خشونت صحبت می‌کنند؟ این‌ها تغییر ذائقه کودک و نوجوانی است که می‌بایست فیلم‌های با محتوای غنی داستانی و آموزشی متناسب با سنش را ببیند، اما آیا این نوجوان دچار مشکلات مختلف نخواهد شد؟ نقش والدین در این میان چیست؟

واشنگتن‌پست نیز به تازگی در گزارشی نوشت که علیرغم محبوبیت «بازی مرکب»، خشونت‌های تصویری مکرر، برهنگی کامل، و فحاشی‌های پرتکرار که در فصل اول وجود دارد باید به والدین این هشدار شدید برای توقف و جلوگیری از تماشای این سریال توسط کودکانشان را داده باشد!

همچنین گزارش‌هایی مبنی بر تمدید سریال پرخشونت بازی‌مرکب (Squid Game) توسط نتفلیکس برای فصل دوم، ناظران رسانه‌ها را نگران تأثیر سریال کره‌ای بر کودکان آمریکایی کرده است. ناظران رسانه‌ها گفتند کودکانی را در سرتاسر کشور پیدا کرده‌اند که از سناریو‌های زنده ماندن به سبک بازی‌های گرسنگی؛ نمایش دیستوپایی تقلید می‌کنند، مانند شخصیت‌های سریال در هالووین لباس می‌پوشند و خشن‌ترین کلیپ‌ها را در تیک‌تاک و یوتیوب مشاهده می‌کنند.

طبق گزارش واشنگتن‌تایمز «ملیسا هنسون»، مدیر برنامه‌ریزی شورای تلویزیون، رسانه و والدین در این باره گفت: گروه والدین مستقر در لس‌آنجلس از نتفلیکس خواسته است تا اطمینان حاصل کند که سریال پربیننده بازی‌مرکب برای کودکان عرضه نشود.

براساس گفته یک برنامه ساز تلویزیونی، مصرف محتوای رسانه‌ای خشونت‌آمیز در دوران کودکی بیش از آنچه که اکثر والدین تصور می‌کنند آسیب می‌رساند. آنچه ممکن است برای بزرگسالان سرگرمی تلقی شود، ممکن است در ذهن کودک وحشتناک باشد. بچه‌ها آنچه را که می‌بینند تقلید می‌کنند، آن‌ها توانایی مغز برای فیلتر کردن تأثیرات مخرب را ندارند.

حال از بحث صرف این سریال که بگذریم و جای بسی تاسف دارد که پلتفرم‌های ایرانی هم آن را پخش می‌کنند، در گذشته هم زیاد از این موارد بوده و در آینده نیز خواهد بود، اما چطور خانواده‌ها می‌بایست از فرزندانشان در برابر این فیلم و سریال‌های خشونت آمیز جلوگیری کنند تا بچه‌ها دچار مشکل نشوند؟

با توجه به ایجاد نشدن اینترنت ملی در کشور، «سعید مدرسی»، مدرس سواد رسانه‌ای اخیرا با انتشار کلیپی آموزشی به خانواده‌ها نحوه محدود کردن برخی موارد و سایت‌ها را برای محافظت از فرزندان به آن‌ها آموزش داد که در این کلیپ آورده شده است: «در مرورگر‌ها تنظیماتی وجود دارد، مثلاً در مرورگر گوگل اگر به تنظیمات مرورگر بروید بخشی هست به نام سیفتی سرچ (safety.google) که اگر تیک آن را بزنید به صورت خودکار محتوا‌های غیراخلاقی را فیلتر می‌کند و بر روی سیستم شما اجازه بارگذاری را نمی‌دهد.»

براساس آنچه در پایگاه اطلا‌ع‌رسانی پلیس فتا آمده نیز والدین می‌توانند ابتدا به سایت مرورگر Google مراجعه کرده و از قسمت تنظیمات (Settings) در پایین صفحه سمت راست گزینه تنظیمات جستجو (Search Settings) را انتخاب کنند. سپس در صفحه تنظیمات جستجو، گزینه جستجوی امن (Turn on SafeSearch) را فعال می‌کنیم. با این کار هوش مصنوعی بکار رفته در موتور جستجوی گوگل به صورت خودکار محتوای نامناسب را از نتیجه جستجو حذف کرده و آن‌ها را به کاربر نشان نمی‌دهد.

اما قطعا بسیاری از فیلم و سریال‌ها شامل این فیلترگذاری نمی‌شوند، بنابراین توصیه این است که آموزش لازم با نظارت را به بچه‌ها بدهیم.

۴۱ درصد بچه‌ها علاقه به فیلم و سریال‌های جنایی و مهیج دارند!

طبق تحقیقات ۵/۸ درصد از صحنه‌های فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونیِ به نمایش درآمده در تلویزیون ایران، محتوای خشونت‌آمیز دارند. همچنین، کودکان بیش از ۴ ساعت در روز از برنامه‌های تلویزیون استفاده می‌کنند، ۶۰ درصد آنان در ساعت ۹ تا ۱۰ شب که غالباً زمان پخش فیلم‌ها و مجموعه‌هاست، به تماشای تلویزیون می‌پردازند و ۲۱ درصد به موضوع‌های مهیج و ترسناک و ۲۰ درصد به گونه‌های پلیسی و جنایی علاقه دارند. برخی از کارتون‌های خشنی که امروزه محبوب کودکان است، عبارت‌اند از: اسکوبی دو، لاک‌پشت‌های نینجا، باب اسفنجی، مرد عنکبوتی، پاندای کونگ فو کار و عصر یخبندان.

حال تصور کنید این‌ها برنامه‌هایی است که در خود تلویزیون ملی پخش می‌شود، دیگر فضای مجازی و فیلم و سریال‌های خارجی و خشونت آمیز و کشت و کشتار‌های آن را هم به این آمار اضافه کنید که الان در دسترس همه قرار دارد.

براساس ۲۰ سال تحقیقات آزمایشگاهی، آزمایش‌های میدانی و تجزیه و تحلیل رفتار‌هایی که به صورت طبیعی بروز می‌کنند، محققان به این نتیجه رسیدند که صحنه‌های خشونت‌آمیز تلویزیونی، بر رفتار‌ها و باور‌های کودکان و خردسالان پیامد منفی و قطعی دارد. این آمار را از این جهت اعلام کردم که پدر و مادر‌هایی که برای راحت شدن خیال خودشان و رسیدن به کارهایشان، بچه‌ها را پای تلویزیون ساعت‌ها می‌نشانند یا اینترنت بدون فیلتر را با لپ تاپ یا تبلت دست آن‌ها می‌دهند، بدون اینکه هیچ نظارتی داشته باشند، آن‌ها مشغول دیدن و شنیدن چه چیز‌هایی هستند، آگاه شوند.

نحوه تأثیرپذیری بچه‌ها از محتوا‌های تلویزیونی خشونت آمیز

تماشای محتوا با خشونت‌های مکرر نخست حساسیت بچه‌ها را به خشونت از بین می‌برد، مثل همان مثالی که در بالا درباره صحبت کودک و نوجوان‌ها از خشونت سریال بازی مرکب زدیم، همین باعث می‌شود که رفتار‌های پرخاشگرانه طبیعی جلوه کند. این بچه‌ها عموما در مدرسه یا منزل به راحتی به خشونت و رفتار‌های پرخاشگرانه متوسل می‌شوند.

همچنین ترس و ناامنی و بی اعتمادی در این بچه‌ها تقویت می‌شود. عموما چنین بچه‌هایی که صحنه‌های خشونت آمیز تماشا می‌کنند، نگرانند که خودشان در آن شرایط قربانی شوند. همین امنیت آن‌ها را سلب کرده و دچار مشکلشان می‌کند. تماشای این خشونت‌ها به ویژه برای بچه‌های زیر هشت سال صدمات روحی و جسمی جبران ناپذیر دارد، زیرا آن‌ها نمی‌توانند واقعیت را از خیال تشخیص دهند و دنیا را جای خطرناکی می‌بینند.

تاثیر دیگر الگوگیری بر بچه‌ها از این رفتار‌های خشونت آمیز است. وقتی این دریچه‌ها به روی بچه‌ها باز شود، طبیعتا جرایم مردانه و کوچک شمردن بزرگتر‌ها و بی ارزش شدن ارزش‌ها را شاهد خواهیم بود. چنین رفتاری، به قول روان شناسان رفتار پاسخ بچه‌ها به خشونت دنیای بیرون است.

این رفتار‌ها در کودکی به شکل بی نظمی، دروغ گویی، فرار از مدرسه، منزل، بدخوابی، برانگیختگی، خشونت و بهم فشردن دندان‌ها و حالت‌های تدافعی و همچنین تجاوز به حقوق دیگران نمود پیدا می‌کند.

نظارت پدر و مادر چگونه؟

در آیه قرآن کریم آمده است: «وَأْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاَةِ وَاصْطَبِرْ عَلَیْهَا؛ خانواده (زن و فرزندان) خود را به نماز فرمان ده و خود بر آن شکیبا باش.» و یا در آیه دیگر آمده: «وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لاِ بْنِهِ وَهُوَ یَعِظُهُ یَابُنَیَّ لاَ تُشْرِکْ بِاللَّهِ؛ هنگامی که لقمان به پسر خویش، در حالی که او را اندرز می‌داد، گفت:‌ای پسرک من! به خدا شرک میاور که به‌راستی شرک، ستمی بزرگ است.»

تربیت پدر و مادر به عنوان نظارت کامل بر بچه‌ها است. پس اول خود والدین نباید جلوی بچه‌ها چنین فیلم و سریال‌هایی را ببینند و که رفتار‌های پرخاشگرانه و خشونت آمیز دارد و بعد بچه‌ها را به دیدن فیلم و سریال‌های داستانی آرام بخش و فعالیت‌های هنری و فرهنگی و بازی‌های جذاب خانوادگی دعوت کنند.

اگر شرایطی پیش آمد و بچه شما چنین محتوای آسیب زایی را تماشا کرد، بهتر است به او بگویید که این یک داستان خلاف واقع است و تفاوت واقعیت و خیال را به او آموزش دهید. به زبان ساده کودکاه می‌توانید این دست فناوری‌ها را برایش تشریح کنید؛ بنابراین به کارتن، فیلم و سریال‌هایی که بچه‌ها می‌بینند نظارت کنید. برای آن‌ها نوع محتوای مناسب را شرح دهید و مشخص کنید. زمان تماشای تلویزیون یا استفاده از لپ تاپ و تبلت را محدود کنید. هرگز در انتخاب خواب و موقع خواب و شب هنگام اجازه دیدن سریال خشونت آمیز به آن‌ها ندهید. به بچه‌ها آموزش دهید موقع خواب کتاب داستان بخوانند.

اگر بچه شما سوالاتی پرسید مبنی بر مردن یا به قتل رسیدن یک شخصیت در فیلم و سریال به او تذکر دهید که هنرپیشه نمرده و فقط یک بازی بوده است. اگر هنگام دورهمی فیلم یا سریال خشنی تلویزیون پخش کرد کانال را عوض کنیدیا خاموش کنید و برای بچه تان آسیب‌های این محتوا‌ها را توضیح دهید.

تکرار و تأکید میکنم که در حضور بچه‌ها فیلم و سریال خشونت آمیز و مهیج نبینید. برخی والدین خودشان مشغول تماشا می‌شوند و تصور میکنند بچه توجه ندارند و در عالم خود هستند در حالیکه اینطور نیست بچه‌ها حواسشان به همه جا هست.

برای لپ تاپ و تبلت بچه‌ها خوراک مناسب تهیه کنید برایشان فیلم و سریال‌های مناسب سنشان بفرستید تا آن‌ها را تماشا کنند.

در ارتباط با نکته آموزشی محدود کردن برخی محتوا‌ها در فضای مجازی، این آمار هم منتشر شده که ۷۱ درصد بچه‌ها برای مخفی کردن کارهایشان در اینترنت تاریخچه مرور و ب گردی و سیف سرچ خود را غیرفعال می‌کنند. دراینجا نصب جستجوگر‌های بومی می‌تواند کارساز باشد و بچه‌ها را جهت استفاده امن از اینترنت کمک کند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازی مرکب فیلم های خشن فیلم و سریال فیلم و سریال ها خشونت آمیز صحنه های خشونت خشونت آمیز بازی مرکب بچه ها رفتار ها محتوا ها صحنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، ۳۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه ۱۴۰۲ در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده ۴۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش می‌یابد پرداخت پاداش پایان خدمت ۱۶ هزار جانباز در سال ۱۴۰۲

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده ۴۰ و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۱ تدوین و در ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ اصلاح و به شماره ۲۴۳۴۶۱ به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده ۳۸ قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد برای ۱۴ هزار و ۴۰۷ نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال ۱۴۰۱ تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار و ۹۹۶ نفر از جانبازان به مبلغ ۳۱ هزار میلیارد ریال از محل اعتبار ۳۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: ۲۴۵ شهید در سال ۱۴۰۱ بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار ۷۸۰ میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال ۱۴۰۲ پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال ۱۳۹۶ با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال به ۳ هزار و ۷۲۷ نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم ۳۵ هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال ۱۴۰۱ به ۱۱۳ هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال ۱۴۰۱ به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال ۱۴۰۱ که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان ۳۸ درصد محاسبه و به تعداد ۱۱۳ هزار و ۷۶۵ نفر به مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی ۱۱۳ هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده ۳۸ و ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال ۱۴۰۲ موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال ۱۴۰۳ را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان ۲۰ درصد برای شهدای حالت اشتغال و ۱۰ درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده ۳۸ اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان ۲۶۵۵ میلیارد ریال به تعداد ۱۱۱ هزار و ۹۴۹ نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال ۱۴۰۳ مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده ۳۸ ،۳۹ و ۴۰ و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان ۲۰ درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از ۷ میلیون و ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ به عدد ۱۵ میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری ۱۳۸ هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229175 برچسب‌ها خانواده شهدا

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • برخورد با ترک فعل‌ها درباره خدمات دهی سلامت به والدین شهدا
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس نیویورک به دانشجویان حامی فلسطین در «کلمبیا»