Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@22:00:01 GMT

تأثیر رفتار خشونت‌آمیز بر کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۷۶۳۵

تأثیر رفتار خشونت‌آمیز بر کودکان

همشهری آنلاین_ بنفشه  حیرت نگاری* :‌  قبل از ورود به بحث یک نکته بسیار حائز اهمیت است و آن اینکه اگر کودکان خود را مورد خشونت قرار می‌دهید تا تغییری در رفتار آنها ایجاد کنید، با این روش نه تنها به این هدف نمی‌رسید، بلکه در ثبات و تکرار آن رفتار نیز نقش بسزایی خواهید داشت.  عوارضی که رفتار خشونت‌آمیز و تنبیه می‌تواند در زندگی فرزند شما ایجاد کند به چند گروه یا دسته تقسیم می‌شود که در مورد هریک از آنها می‌توان ساعت‌ها بحث کرد و حرف زد، اما خلاصه و مؤثر در موردشان توضیحاتی می‌دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
ابتدایی‌ترین نتیجه اعمال رفتار خشن، آموزش این رفتار به فرزند خود است. اصولاً کودکانی که مورد خشونت قرار می‌گیرند در زمان مواجهه با موقعیت‌هایی که باید با استدلال و گفت‌وگو و روش‌های منطقی مشکل یا مسئله را حل کنند، به خشونت متوسل می‌شوند و احتمال دارد کینه‌ورزی و انتقام‌جویی جزء اهداف آنان قرار گیرد.

نتیجه دیگر رفتارهای خشونت‌آمیز با کودکان از بین بردن اعتماد به نفس آنهاست. بیشتر این کودکان توانایی و استعدادها و ارزش‌های وجودی خود را نادیده می‌گیرند و خود را انسانی بی‌کفایت و کم‌ارزش تصور می‌کنند که کسی دوستش ندارد. به همین دلیل توانایی حل کوچک‌ترین مسائل را در خود نمی‌بینند و به تدریج اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند.

یکی از تصورات غلطی که اغلب والدین به‌خصوص والدین جوان‌تر مرتکب آن می‌شوند این است که تمرکز زیادی روی رفع نیازهای مادی و ابتدایی همچنین آموزشی فرزندان خود دارند. در صورتی که از مهم‌ترین نیاز آنان یعنی ایجاد و حفظ امنیت روانی و محیطی غافل می‌شوند. امنیت برای هر فرد زمینه‌ساز رشد و تحول ذهنی و اجتماعی است و والدین خشن می‌توانند این امنیت را مختل کنند و سبب شوند کودکان جهان را ناامن و بی‌ثبات بپندارند. احساس ناامنی به خودی خود می‌تواند زمینه‌ساز برخی از اختلالات شخصیتی و روانی از جمله بی‌اعتمادی به دیگران، استرس و اضطراب‌های گوناگون را در بزرگسالی فراهم آورد.

 از دیگر نتایج رفتار خشونت‌آمیز و تنبیه بدنی در کودک ایجاد زمینه بروز اختلالات جدی ذهنی و روانی و آسیب‌های اجتماعی از جمله افسردگی، اضطراب، فحشا و روابط جنسی خارج از چارچوب، اعتیاد، خیانت، فرار از مدرسه و منزل (به دلیل اعمال فشار شدید)، مشکلات خواب (کابوس‌های مکرر)، گوشه‌گیری و انزوا، ترس، ناتوانایی در ابراز عشق و محبت (بازداری عاطفی و هیجانی) است.  

توصیه به والدین
والدین با رفتارهای درست و اصولی می‌توانند زمینه رشد و تعالی کودک خود را فراهم و از خشونت و تنبیه پرهیز کنند. بنابراین: 
اول: والدین ‌در نظر داشته باشند که الگوی اولیه و در واقع قوی‌ترین الگوی رفتاری کودکان، خود آنان هستند. بنابراین باید رفتارهایی را که لازم می‌دانند در فرزندانشان ایجاد یا تقویت شود ابتدا در خود ایجاد یا تقویت کنند.  
دوم: پدر و مادر باید همواره رفتارهای منطقی و مستدل از خود بروز دهند، حتی اگر کودک در سنی قرار دارد که نمی‌تواند دلایل رفتارشان را درک کند، چراکه کودکان برای همیشه کودک باقی نمی‌ماند و تقریباً تمامی ‌اعمال والدین با شدت و حدت متفاوت در ضمیر آنان حک می‌شود. بنابراین زمانی که بتوانند دلایل اتفاقات و پدیده‌ها را درک کنند، این خاطرات را در ذهنشان تحلیل می‌کنند و در صورتی که نتوانند دلایل قابل قبولی برای رفتارهای گذشته و شاید حال والدین خود بیابند، جایگاه و مقبولیت آنان را زیر سؤال قرار می‌دهند.  
سوم: رفتار خشونت‌آمیز سبب می‌شود به جای اینکه روابط بر اساس مهر و محبت و احترام پایه‌ریزی شود، بر مبنای ترس بنا شود. به این معنا که رفتارهای مطلوب فرزندان به جای شکل‌گیری براساس آگاهی و پذیرش از روی ترس و هراس است. بنابراین والدین به جای خشونت می‌توانند از روش تنبیه محروم کردن استفاده کنند. نکته بسیار مهم و پایانی این است که والدین در مواقعی که اصلاح رفتار خاصی را مدنظر دارند، تنها بر همان رفتار متمرکز شوند، نه اینکه کلیت شخصیت فرزندشان را مورد نکوهش قرار دهند. والدین اگر در این زمینه نیاز به فراگیری در خود احساس می‌کنند، می‌توانند از دوره‌های آموزشی فرزندپروری مناسب استفاده یا برای رفع اشکالات و دریافت آموزش‌های لازم با روان‌شناس متخصص مشورت کنند.

 
*روان‌شناس بالینی و فیلم درمانگر 
 

کد خبر 540511 برچسب‌ها امنیت همشهری محله کودکان خشونت خانگی آسیب اجتماعی خشونت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: امنیت همشهری محله کودکان خشونت خانگی آسیب اجتماعی خشونت خشونت آمیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی می‌گوییم فردی سازگار است که پاسخ‌هایی که او را به تعامل با محیطش قادر می‌کنند، آموخته باشد و به نحو قابل قبول اعضای جامعه خود رفتار کند تا احتیاجاتش ارضا شوند. در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که در آن به بررسی رابطه‌­ بین باورهای فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 

* رابطه بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت در مورد نگرانی، کنترل ناپذیری و خطر، خودآگاهی شناختی رابطه­‌ منفی هست؛ اما با متغیر کنترل افکار، ارتباط مثبت بوده و هیچ ارتباطی با متغیر اطمینان شناختی گزارش نشد.

این پژوهش توضیح می‌دهد که ارتباط بین سازگاری اجتماعی با متغیرهای کنترل­ ناپذیری و خطر، اطمینان­‌شناختی، کنترل افکار مثبت بوده و هیچ ارتباطی بین سازگاری اجتماعی و باورهای مثبت در مورد نگرانی دیده نشده است. سازگاری اجتماعی با خودآگاهی شناختی ارتباط منفی دارد.

افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است

* راهکارهای سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ امروزه با مشکلاتی که در جوامع وجود دارد مطالعه و پژوهش در زمینه‌های سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی آنها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و به این جهت یکی از راهکار‌های مهم در این زمینه پرداختن به باور‌های فراشناختی در آنهاست.

این پژوهش مطرح می‌کند که سازگاری یک فرایند روانشناختی است که بر اساس آن فرد با تمایلات و چالش‌های زندگی روزمره، مقابله می‌کند و یا آنها را درکنترل خود درمی‌آورد، سازگاری این است که فرد با دیگران طوری رفتار کند که هیچگونه مشکل و درگیری با آنان نداشته باشد.

* تعریف سازگاری از دیدگاه باتلر (Battler) 

در این پژوهش می‌نویسند باتلر اظهار می‌دارد که در همه‌ دوران زندگی خود در هر روز و هر ساعت سرگرم آن هستیم که خود نشده را با محیط دگرگون شده و دگرگون نشده سازگار کنیم. فعالیت‌های شخصی و شغلی در حقیقت چیزی جز عمل سازگاری با خود و دیگران نیست؛ اساسا شخص سازگار، شخصی است که میان خود ومحیط مادی و اجتماعی‌اش ارتباط سالم و درست برقرار کند.

در ادامه آمده است که سازگاری یک مفهوم عام بوده و به همه راهبرد‌هایی گفته می‌شود که فرد برای اداره کردن موقعیت‌های استرس زای زندگی اعم از تهدید‌های واقعی یا غیرواقعی به کار می‌برد.

* سازگاری در کتابداران کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران

بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به تعداد زیاد دارندگان مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد رو به تخصص‌گرایی پیش می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی ایران در این زمینه بسیار خوب عمل کرده، و با توجه به اینکه بیش از سه چهارم این کتابداران دارای رشته تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی سابق و علم اطلاعات و دانش شناسی هستند.

اطلاعات کلی مربوط به باورهای فراشناختی و سازگاری و فردی کتابداران 

* سازگاری اجتماعی

این پژوهش بیان می‌کند که سازگاری اجتماعی یک عامل متأثر از راهبرد‌های شناختی می‌باشد که می‌توان آن را به دیدگاه‌های شناختی موجود در این زمینه ربط داد. هسته اصلی دیدگاه‌های شناختی درباره اختلالات روانی ناسازگاری چگونگی پردازش اطلاعات در ذهن فرد است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که اگر نظام باور‌های فرد کارآمد باشد، اطلاعات به گونه‌ای دقیق در ذهن او پردازش می‌شوند که نتیجه‌ آن رفتار مطلوب است، اما اگر در پردازش‌ها و ادراک‌های فرد مشکلی وجود داشته باشد، نتیجه‌ای به‌جز رفتار مخرب نخواهد داشت.

افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود

به لحاظ کاربردی یافته‌های این پژوهش می‌تواند تأثیرات عملی مهمی بـر تغییر باور‌های فراشناختی مرتبط با سازگاری داشته باشد و در پرتو این یافته‌ها، مدیران و مشاوران می‌توانند با برگزاری برنامه‌های آموزشی و تهیه بروشور‌های مربوط با هدف اصلاح و تغییر باور‌های فراشناختی ناکارامد، از بروز و تداوم رفتار‌های ناسازگار که آسیب‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی جدی در پی دارد، پیشگیری کنند.

* کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی

بر اساس یافته‌های این مطالعه، افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است. افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود. افزایش اطمینان­‌شناختی کتابداران در سازگاری فردی بی‌­تاثیر بوده اما در سازگاری اجتماعی آنها تاثیر مثبت دارد. افزایش کنترل افکار درمیان کتابداران موجب افزایش سازگاری فردی و اجتماعی آنان می­‌شود. افزایش خودآگاهی شناختی، منجر به کاهش سازگاری های فردی و اجتماعی کتابداران می‌­گردد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی با عنوان «رابطه‌ بین باور‌های فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران» به کوشش سعيد غفاری (دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور قم)، شعله زکيانی (کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور مشهد) تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
  • جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس نیویورک به دانشجویان حامی فلسطین در «کلمبیا»