Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خشونت و نژادپرستانه افسران پلیس در اروپا و آمریکا موضوع پدیده جدیدی نبوده به طوری که همواره جامعه رنگین پوستان و اقلیت‌ها بیشترین قربانیان این نوع از رفتار‌ها بوده اند. تاریخ انتشار: 22:00 - 28 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۷۵۶۸ خبرگزاری میزان - بحران رفتاری و تفکرات نژادپرستانه در جامعه غرب موضوعی است که سال هاست در جریان بوده و این روز‌ها با قتل فجیع «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی، بیش از هر زمان دیگری ماهیت واقعی خود را نشان می‎دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قتل جورج فلوید، به دست یک افسر پلیس آمریکا موج گسترده‌ای از اعتراض‌ها و محکومیت‌ها را نه تنها در آمریکا که خود پیش رو نژادپرستی نهادینه است، بلکه در بسیاری از کشور‌های اروپایی که در آنها رنگین پوستان خود قربانی هستند، برانگیخت.
به گزارش پایگاه گاردین، فریاد مرد سیاه پوست زیر زانوی افسر پلیس آمریکا که می‌گفت «نمی‌توانم نفس بکشم» تنها تکرار داستان قتل اریک گارنر شهروند سیاه پوست آمریکایی در نیویورک در سال ۲۰۱۴ نبود بلکه همین اتفاق در سال ۲۰۱۰ در فرودگاه هیترو لندن به دست ۳ افسر گمرک به وقوع پیوست.  
سال ۲۰۱۷ نیز در شرق لندن یک افسر پلیس، «راشان چارلز»، ۲۰ ساله را با قرار دادن بسته‌ای در دهانش خفه کرد.
در همان سال جوان ۲۵ ساله‌ای به دست پلیس انگلیس به قتل رسید.

گاردین در ادامه می‎گوید «آخرین باری که یک افسر پلیس در انگلیس به جرم قتل تحت پیگرد قانونی قرار گرفت در سال ۱۹۶۹ بوده است.» بیشتر بخوانید:  جورج فلوید؛ حمله شوکری پلیس به یک سیاه پوست دیگر، خاکسپاری فلوید در آن سال ۲ افسر پلیس شهر لیدز به جرم قتل یک بی خانمان که تابعیت نیجریه را داشت تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.   دادگاه آنها را به ۳ سال حبس زندان محکوم کردند.

نژادپرستی در انگلیس در هر سطح نظام عدالت کیفری از دستگیری و بازرسی افراد گرفته تا بازداشت و اجرای حکم قابل مشاهده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
در فرانسه نیر داستان خشونت پلیس پس از به راه افتادن جنبش جلیقه زرد‌ها که به سیاست‌های اقتصادی امانوئل مکرون معترض بودند، از لنز رسانه‌ها مخفی نماند.  
پلیس فرانسه در تظاهرات هفتگی جلیقه زرد‌ها، معترضان را با گلوله‌های پلاستیک هدف قرار داده و بنابر گزارش رسانه‎های داخلی فرانسه تاکنون ده ها نفر از ناحیه چشم به شدت دچار آسیب شدند و حتی برخی از آنان دچار نقص عضو شدند.
رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه داستانی جدید نیست؛ در دهه ۱۹۷۰ سازمان‌های بسیاری مانند جنبش کارگران عرب جرایم نژادپرستانه پلیس فرانسه را در اعتراضاتی سراسری محکوم کردند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
در فرانسه، اقدامات پلیس این کشور که منجر به قتل افراد می‌شود با عنوان خطای پلیس، سرپوش گذاشته می‌شود.
داده‌های موجود نشان می‎دهد که قتل‌هایی که به دست پلیس فرانسه رقم خورده، طی ۵ سالا اخیر بیش از ۲ برابر شده است و سالانه به طور متوسط ۲۵ تا ۳۵ نفر قربانی رفتار خشونت آمیز افسران پلیس این کشور می‌شوند.

نکته قابل توجه آن است، افرادی که در فرانسه قربانی رفتار خشونت آمیز پلیس می‌شوند، عمدتا از اقلیت‌های قومی و طبقه کارگر هستند.    
در آمریکا نیز اکثر افرادی که قربانی رفتار نژادپرستانه و خشونت آمیز پلیس در این کشور می‌شوند از جامعه رنگین پوستان و سیاهان هستند در حالی که سیاهان تنها ۱۳ درصد از کل جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند، اما بیش از سایر گروه‌ها قربانی این نوع از بی عدالتی‌ها می‌شوند.
حتی بر اساس آمار‌، سیاهان و گروه‌های اقلیت بخش قابل توجهی از جمعیت زندان‌های آمریکا را تشکیل می‌دهند و آنها بیش از سایر گروه ها، محکومیت‌های طولانی تری را متحمل می‌شوند.  
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا حوادث بین الملل جورج فلوید رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه افسر پلیس سیاه پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس

اعتراض مخالفان علیه لایحه "ماموران خارجی" در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد که برای متفرق کردن مردم از گاز فلفل، گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌ای آبپاش استفاده کرده و تعدادی از معترضان را بازداشت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، اواخر روز سه‌شنبه، مخالفان قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بار دیگر تظاهرات کرده و خیابان روستاولی در مرکز پایتخت که به پارلمان این کشور منتهی می‌شود را مسدود کردند. 

در این رابطه ساختمان پارلمان برای محافظت توسط پلیس محاصره شد. بعد از مدتی، نیروهای ویژه امنیتی برای متفرق کردن معترضان شروع به استفاده از گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌های آبپاش  کردند. آنها حتی به سمت جمعیت گاز اشک آور پرتاب کردند. در پاسخ به تهاجم پلیس، معترضان شروع به پرتاب سنگ و بطری به سمت آنها کردند. بدین ترتیب درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس و ویژه امنیتی در مجاورت ساختمان پارلمان گرجستان شدت گرفت.

وزارت بهداشت گرجستان بامداد امروز، چهارشنبه، گزارش داد که در جریان اعتراضات شب گذشته سه افسر پلیس  زخمی و در بیمارستان بستری شدند.

با این حال، در بیانیه این وزارتخانه به تعداد افراد آسیب دیده از جمع تظاهرکنندگان مسالمت آمیز و خبرنگاران اشاره‌ای نشده است، اما رسانه‌های محلی گزارش دادند که ده‌ها نفر از مردم نیاز به مراقبت‌های پزشکی پیدا کردند.

همزمان یک شبکه تلویزیونی از بازداشت حداقل 15 نفر از معترضان خبر داد. از جمله لوان خابیشویلی، رئیس حزب مخالف گرجستان "جنبش وحدت ملی" در جریان تجمع اعتراضی در تفلیس، بازداشت شد. جنبش وحدت ملی از وزارت امور داخلی خواسته تا امنیت جسمانی خبیشویلی را تضمین کرده و فوراً او را آزاد کند. عکسی از او منتشر شده که در جریان درگیری با پلیس مجروح شده است.

رئیس جمهور گرجستان خواستار عدم استفاده از زور علیه معترضان شد

علاوه بر این، در بحبوحه این حوادث، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور گرجستان از وزارت امور داخلی این کشور  خواست تا علیه معترضانی که اکنون در تفلیس علیه لایحه عوامل خارجی تظاهرات می‌کنند، از زور استفاده نکند. 

در پیام درخواست زورابیشویلی آمده است: «من از وزیر امور داخلی می‌خواهم که فوراً از پراکنده کردن تظاهرات مسالمت آمیز مردم و استفاده از زور نامتناسب، خشونت علیه جوانانی که با دست خالی در خیابان تجمع کرده‌اند، خودداری کند. من از وکلای عمومی می‌خواهم که فوراً به این مسئله واکنش نشان دهند تا از هرگونه اقدام خشونت آمیز و غیرقانونی نیروهای ویژه علیه مردم جلوگیری شود.»

رئیس جمهور گرجستان همچنین ابراز اطمینان کرد که این تجمع مسالمت آمیز بوده و هیچ گونه تهدیدی برای نظم و امنیت ایجاد نمی کند، اگر نیروهای پلیس از اقدام خشونت آمیز اجتناب کنند.  

کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان روز دوشنبه لایحه قانونی «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد. در جریان بحث در این باره که 10 ساعت طول کشید، مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت و به دلیل نقض قوانین، 14 نماینده مخالف از سالن اخراج شدند. 

این لایحه در اولین قرائت در اواسط آوریل به تصویب رسیده بود. 

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانقصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون "عوامل خارجی"گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • انتقاد گزارشگر سازمان ملل از خشونت پلیس آمریکا در اعتراضات دانشگاهی
  • واکنش در سازمان ملل به خشونت علیه دانشجویان آمریکا
  • واکنش گزارشگر سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • واکنش سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه معترضان حامی فلسطین
  • واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
  • ادامه سرکوب اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس نیویورک به دانشجویان حامی فلسطین در «کلمبیا»