Web Analytics Made Easy - Statcounter

با ادامه اعتراضات سراسری در آمریکا که پس از مرگ جورج فلوید توسط پلیس این کشور شروع شد، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا انگشت اتهام را بسوی رسانه‌های این کشور گرفت و آنها را مسئول گسترش ناآرامی‌ها معرفی کرد. نگرشی که به نظر می‌رسد از دلایل حملات متعدد پلیس به خبرنگاران باشد.

پلیس در مینیاپولیس (شهری که جرج فلوید در آن به قتل رسید) با گاز فلفل و گلوله به جنگ خبرنگارانی می‌رود که به واسطه کارشان چشم و گوش مردم هستند، آن هم در این بحران بزرگ که مردم می‌خواهند حقیقت را بدانند و حتی ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سازمان‌های مدافع حقوق روزنامه‌نگاران گزارش کرده‌اند که از هنگام روی کار آمدن ترامپ و حمله مرتب او به رسانه‌ها و خبرنگاران به عنوان دشمن مردم، کار برای کارکنان رسانه‌ها و روزنامه‌ها به مراتب دشوارتر و خطرناک‌تر شده است. بر پایه گزارش سازمان جهانی کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران CPJ که مقرش در نیویورک است، به دنبال ناآرامی‌های اخیر در شهرهای بزرگ آمریکا، پلیس عمدا روزنامه‌نگاران را هدف گرفته است که باید به اینکار خاتمه دهد. اما به دنبال دستگیری خبرنگار سی ان ان و تیم رسانه‌ای آن، نشانه دیگری از دشمنی ترامپ با رسانه‌هایی که لزوما از او حمایت نمی‌کنند، هویدا شد.

این امر چراغ سبزی از سوی ترامپ به پلیس تلقی شد که این روزها به دنبال ساکت کردن یا حمله، تهدید و ارعاب رسانه‌ها و مطبوعات است. مسئله‌ای در تناقض با متممی از قانون اساسی آمریکا که فعالیت آزادانه رسانه‌ها را تضمین می‌کند.

پلیس این کشور همچنین به خبرنگاران گلوله پلاستیکی شلیک می‌کند، مسئله‌ای که منجر به از دست دادن بینایی یک خبرنگار عکاس در آمریکا شد. دو سازمانی هم که در آمریکا رویدادهای مربوط به خبرنگاران را دنبال می‌کنند، می‌گویند بدرفتاری‌ها این روزها با خبرنگاران به حدود ۱۰۰ مورد می‌رسد. هدف گرفتن خبرنگاران توسط پلیس و نیروهای نظامی رویه‌ای بوده که تاکنون ادعا می‌شد عمدتا مختص به کشورهای است که دچار مشکل دموکراسی هستند، اما حال کشوری زیرسوال رفته و چهره واقعی‌اش را عیان کرده که آزادی مطبوعات و بیان خود را سنگ محک دیگر کشورها قرار می‌داد.

با به خطر افتادن جریان دموکراسی ساختگی در آمریکا، مواضع کشورهایی که خود را مدعی حقوق‌بشر می دانند، در نوع خود بسیار جالب است. جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در پاسخ به سوالی درباره بیان دیدگاهش پیرامون اعتراض‌های اخیر آمریکا، نقض آزادی بیان و کتک خوردن خبرنگاران و همچنین عقیده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور در مورد استقرار نیروهای ارتش در خیابان‌ها، مکثی ۲۱ ثانیه‌ای می‌کند که بسیار معنادار است.

در این فیلم خبرنگاری از آقای ترودو می‌پرسد که «گرچه چندان تمایلی به ارایه نظر درباره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ندارید» اما نظرتان را بگوئید، در نهایت ترودو هم با مکث طولانی بدون اشاره به سوءمدیریت در خصوص قضایای پیش آمده در آمریکا به این سوال پاسخ می‌دهد و بدون آنکه کمترین انتقادی را متوجه ترامپ یا آمریکا کند، کانادا را هم در تبعیض های سیستماتیک شریک می‌داند و می‌گوید: «همه ما در کمال بهت و حیرت به تماشای آنچه در آمریکا می‌گذرد نشسته‌ایم. زمان آن رسیده که مردم را به یکدیگر نزدیک‌تر کنیم. زمان گوش دادن فرا رسیده است. زمان آن فرا رسیده که بفهمیم با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته طی دهه‌ها و سال‌های گذشته کماکان چه میزان ناعدالتی وجود دارد و از آن درس بگیریم. در کانادا ما شاهد تبعیض سیستماتیک هستیم. این مسئله نشان می‌دهد که در نظام کانادا هم با رنگین‌پوستان نسبت به دیگران طور دیگری رفتار می‌شود.»

نخست‌وزیر کانادا در حالی در برابر این رفتار آمریکا سکوت می‌کند و به تبعیض سیستماتیک در خود کانادا اشاره می‌کند که این کشور سال ها پیش به دنبال مرگ یک خبرنگار دو تابعیتی ایرانی- کانادایی روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با ایران  به طور کامل قطع کرد و پس از آن به عنوان بانی تحریم‌های حقوق‌بشری علیه ایران قد علم کرد و هر ساله تحریم‌هایی علیه کشورمان وضع می‌کنند که جملگی درون مایه سیاسی دارند.

پاندمی‌کرونا و بدنبال آن حوادث رخ داده در آمریکا نه تنها چهره واقعی رژیم حاکم بر این کشور را برای بسیاری از مردم جهان فاش ساخت، بلکه حامیان دروغین حقوق‌بشر را نیز به مردم جهان شناساند. نخست‌وزیر کانادا حداقل می‌توانست برای حفظ ظاهر، همچون مدافعین دروغین دیگر حقوق‌بشر در اروپا، انتقادی بسیار کم‌رنگ را متوجه ترامپ کند، ولی این کار را نکرد، چراکه منافع آن کشور چنین اقتضایی را موجب نمی‌گردید. ولی همین کشور سال‌هاست که برای خوش رقصی مقابل آمریکا و کشورهای اروپایی، بانی قطعنامه‌های حقوق‌بشری علیه کشورمان است که خود عامل درد و رنج فراوان مردم ایران است.

*کارشناس روابط بین‌الملل

برچسب‌ها نیویورک دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جاستین ترودو پروندهٔ خبری خشم مردم آمریکا و تهدیدات ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نیویورک دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جاستین ترودو نیویورک دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جاستین ترودو دونالد ترامپ رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۸۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • در واکنش به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی؛ کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار ‎آزادی بیان افتاده است
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  • واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس نیویورک به دانشجویان حامی فلسطین در «کلمبیا»